De originele Portugese stoel

Cultmerk Adico

Wie al eens in Portugal geweest is kan er niet naast kijken. Overal zie je dezelfde metalen stoelen en tafels opduiken. Zowel in het chicste restaurant als in de meest ordinaire bistro. Van in het noorden van Portugal tot in de zuidelijke Algarve. Steeds komt hetzelfde vertrouwd beeld terug. En dit sinds verschillende generaties! 

Op de achterkant van zo een stoel zie je nagenoeg altijd het naambordje van Adico staan. Deze Portugese fabrikant is al sinds 1920 actief in Avanca, in de buurt van Porto. In het begin als innovatieve fabrikant van metalen meubilair voor ziekenhuizen. Al snel werd de collectie met succes uitgebreid naar terrasmeubilair.

De originele Portugese stoel

De originele Portugese stoel

In de jaren 1930 werd door het designteam van Adico model 5008 ontwikkeld, nu ook bekend als de originele Portugese stoel. Op deze terrasstoel zit je lichtjes achterover, waardoor je van de zon kan genieten terwijl je iets drinkt of een ijsje eet. 

Nog meer iconische modellen

In dezelfde periode werden door Adico andere modellen ontworpen die net zoals model 5008 ondertussen uitgegroeid zijn tot ware klassiekers. Stoel 508 en stoel 786-A  bijvoorbeeld die een rechtere zithouding kregen zodat ze uitstekend kunnen dienen als restaurant stoel. Ook de bijhorende tafel 5028 stamt uit dezelfde periode.

Adico meubels zijn een sensatie sinds 1920!

Wil jij graag terrasmeubilair met een uniek verhaal?

Orgnls heeft Adico opgenomen in zijn hospitality collection. Orgnls is importeur van Adico voor België. Bij Orgnls kan je rechtstreeks kopen. Er zijn speciale voorwaarden voor projecten en zakelijk partners.

contacteer ons

De originele Portugese stoel